2 de maig del 2012

Manual d’urbanitat per jovenetes. Pierre Louys. La Marrana. 1988.

Parodiant els ridículs manuals d’urbanitat de l’època Pierre Louys, poeta i prolífic escriptor belga que visqué a França, fa ús, en aquest clàssic del gènere, d’un llenguatge sense cap mena de filtre per parlar sobre sexe.
En una suposada societat lliure a l’hora de practicar-lo, és obscè fins als extrems, explícit en l’explicació i clar en l’exposició. No s’hi posa pas per poc.

“Si una dona modesta us diu: El meu fill no treballa tan bé com el vostre germà, no li contesteu: Sí, però la seva llet és més bona. Els elogis d’aquesta mena no agraden gens a una mare cristiana.
Si esteu asseguda a la punta d’una cadira, no us bellugueu massa endavant i enrera. Això us distrauria.
Si sou tretze al llit fent l’amor, no envieu la més petita de totes a masturbar-se sola a la tauleta de nit. És millor que feu pujar la filla de la portera i sereu catorze.
Si és possible, no us tanqueu a la cabina amb un senyor. Més val que hi entreu amb una joveneta que us menjarà el cony igual de bé, o encara millor, i no us comprometrà.
Eviteu les comparacions arriscades. No digueu: Dur com una polla, rodó com un colló, xop com el meu cony, salat com la lleterada, no gaire més gran que el meu clítoris, i altres expressions no admeses pel diccionari de l’Acadèmia”.

Aquest volum de seixanta-tres pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres de narrativa eròtica que la cultureta de torn considera un gènere menor. Són ells que la tenen menor!”.



Etiquetes de comentaris:

2 que prenen la paraula

2 Comments:

Blogger David Madueño Sentís said...

Biel,
sóc en David Madueño de cal llunÀtic i m'agradaria posar-me en contacte amb tu per proposar-te una col·laboració. Em pots escriure a davidmadueno@hotmail.com.
Gràcies

06 de maig, 2012 10:11  
Blogger Olga Xirinacs said...

El piló va fer fortuna al seu temps: cada vegada és més gros i s'hi amorra més gent.
El voto per a monument nacional.

06 de maig, 2012 12:31  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home