22 de desembre del 2020

Contra el nacionalisme espanyol. Ramon Barnils. Edicions 3i4. 2020.

Tria d’en Jan Brugueras de 164 articles publicats a la revista El Temps que expliquen la no-transició política i les dècades dels 80 i dels 90 als Països Catalans. Tot plegat explicat des de l’independentisme tranquil però incisiu de l'escàs periodisme lliure del moment. 
“Segons els manuals de Sociolingüística la llengua d’un grup humà és una. Quan un grup humà es troba amb dues llengües al damunt, això només és amb la finalitat, i el resultat, de substituir l’una per l’altra. Així, el grup humà que parla la llengua A, la parlarà sempre; si hi ha intrusió d’una altra llengua, B, el període de convivència de totes dues llengües serà més o menys llarg però transitori, i mai no permanent; fins que o bé el grup mantindrà com a pròpia la llengua A, o bé el grup humà es farà pròpia la llengua B. I tornarà a ser, diuen els manuals de Sociolingüística, un grup monolingüe, que és l’estat lingüístic actual, lògic, normal i permanent”. 
Aquest volum de tres-centes divuit pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres que vam presentar al Palau de la Generalitat d’Amunt amb un President a l’exili i un altre d’inhabilitat”.




Etiquetes de comentaris:

1 que prenen la paraula

1 Comments:

Anonymous Eduard said...

Pioner, valent, intel*ligent, referent, lletraferit, lluitador = Ramon Barnils

15 d’abril, 2021 16:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home