16 de juny de 2010

Lluís Solà. Entre bellesa i dolor.

Quan ja no tinguis cap paraula parla, comença el so, no paris, inventa la paraula, excava cap a dins de les síl·labes, excava, obre els corredors, obre les mines imaginades, excava, comença una altra vegada la llengua començada, no vacil·lis, no t’aturis, escriu la lletra nova, escriu-la a les parets de l’aire, escriu-la als miralls de l’aigua, parla, no paris, camina amb la paraula, puja als cims d’abans de la paraula, baixa als pous de després de la paraula, fica’t a les coves enlluernades del so, escolta, escolta les vocals buides quan el so s’acaba, les vocals immòbils sota l’aigua clara, escolta les pedres mudes sota l’aigua que passa, escolta-les i agafa-les d’una a una, bufa sense parar sobre les cendres blanques, no t’aturis, bufa, alena, respira, enfila’t per les escales del silenci, no paris, fila el llençol incansable de l’esperança, digues, parla, passada rere passada, fil impalpable rere fil impalpable, enfila l’agulla amb la claror inacabable, cus el silenci inconsolable del dolor, no paris, cus la pluja que cus la plana i la muntanya, cus la paraula incomençada, cus, digues, no paris, anuncia la paraula.

Etiquetes de comentaris:

6 que prenen la paraula

6 Comments:

Anonymous Anònim said...

m'HA agradat MOLT!

Coralet.

16 de juny, 2010 10:54  
Blogger anna g. said...

trepidant i intens :)

16 de juny, 2010 14:59  
Blogger L'Espolsada llibres said...

Pell de gallina, m'ha captivat.

16 de juny, 2010 20:00  
Blogger novesflors said...

Al començament m'ha semblat que anunciava algun tipus d'escriptura automàtica, tal com indicava André Breton, però després, en la darrera part, uau!, intensitat absoluta, m'ha encantat.

16 de juny, 2010 23:18  
Blogger ricard99 said...

Són els versos amb tota la força de la poesia en cada síl·laba, repetició o imatge. Trepidant!

19 de juny, 2010 21:28  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Em fa molt feliç que us hagi agradat. Per mi és el millor poema, no sé si de llarg, del llibre. Llegiu-lo sencer vosaltres. Jo ja ho he fet, i dues vegades.

30 de juny, 2010 23:33  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home