7 de març del 2012

"El Viatge d'hivern". Amélie Nothomb. Empúries. 2009.


Zoïle està ben decidit a portar a cap una acció d'una gran violència. I ho farà per amor, per amor a Astrolabe, que cuida de la idiota escriptora Aliénor.
Novel·la curta on la seva autora aconsegueix treure pes a les paraules, alleugerint la narració, acompanyant el lector en un argument tan esbojarrat com visceral.

"No és una bona idea, enamorar-se a l'hivern. Els símptomes són més sublims i més dolorosos. La llum perfecta del fred esperona la delectació morosa en l'espera. El calfred exalta la febrilitat. Qui per Santa Llúcia queda corprès s'exposa a tres mesos de tremolors patològics.
Les altres estacions melindregen, tenen brots, parres o fullatges on enterrar-hi els estats d'ànim. La nuesa hivernal no ofereix cap refugi. Hi ha alguna cosa més traïdora que el miratge del desert, i és el famós miratge del fred, l'oasi del cercle polar, la bellesa escandalosa que només la temperatura negativa fa possible".

Aquest volum de noranta-cinc pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres d’aquesta escriptora que ens agrada a cada llibre seu que li llegim”.

Etiquetes de comentaris:

1 que prenen la paraula

1 Comments:

Blogger Snia said...

S'embla interessant aquest llibre!! Vaig llegir el "Estupor y temblores" i em va agradar, tinc pendent de llegir "Ni de Eva ni de Adán" ara aquest també el tinc pendent.

08 de març, 2012 18:51  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home