22 d’abril del 2007

El Trobador. Retrat de Josep Carreras. Roger Alier. Edicions DAU. 2007.


El dau segueix rodant, aquesta vegada pel món de la lírica. I qui millor que Roger Alier per retratar un dels nostres artistes més reconeguts a nivell internacional, aquest cantant precoç del barri de Sants de Barcelona.
La superació de la greu leucèmia, la relació que va mantenir amb el director austríac Herbert von Karajan i moltes coses més ens són ben explicades per l’autor a qui no ha calgut entrevistar Carreras; n’ha tingut prou amb el seu vast bagatge i la consulta d’alguns llibres i entrevistes.

“Tothom que coneix una mica el món dels cantants d’òpera sap que en general no són bons per a la feina fins que ha entrat la tarda. Els horaris dels cantants inclouen acabar tard al vespre, i després el relaxament necessari posterior a la tensió de l’espectacle, el sopar i la conciliació del son. Les onze del matí era molt d’hora, però si el mestre volia l’assaig a aquesta hora, calia sotmetre-s’hi, i per això Carreras es va llevar tan d’hora i es va preparar, però va tenir la sensació que no es trobava gens bé”.

Aquest llibre de cent vint-i-cinc pàgines quedarà amorrat, per sempre més, al piló de “llibres de l’editorial Edicions Dau”.

Etiquetes de comentaris:

0 que prenen la paraula