22 de maig del 2006

Farsa. Màrius Serra. Editorial Planeta. 2006.

Novel·la plena de sarcasme sobre l’ambició de diners, les identitats, les aparences i la hipocresia generalitzades. Com anell al dit per retratar aquest país nostre, el del gat-per-llebre. L’autor farceix tota la narració de jocs de paraules. El llenguatge es converteix en una festa i una arma de persuació molt eficaç, no és d’estranyar vist qui signa. A la pregunta “què ha estat el millor del Fòrum 2004?” ja tenim una resposta clara: aquest llibre del GRAN Màrius Serra. 
“Si ara el Fèlix, en comptes de la veneçolana, tingués el Pere al costat, li recordaria la ineptitud dels terroristes catalans de Terra Lliure que es feien les explosions a sobre i potser es permetria una ironia cruel que se li acaba d’acudir: relacionar el terrorisme català amb l’islamista per la via dels atemptats suïcides, i advertir que en la modalitat catalana eren suïcides involuntaris”. 
Aquest volum de tres-centes quaranta-una pàgines quedarà amorrat per sempre més al meu piló de “novel·les d’avui i sobre avui.




Etiquetes de comentaris:

2 que prenen la paraula

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

El millor de la novel·la del Màrius Serra és que, rere una aparença divertida, fa una crítica demolidora de la societat que vivim. Res no és tan pertinent com relacionar Fòrum i Farsa, Societat i Casino, Catalanitat i Catalanitud, Roig i Negre... És una festassa de novel·la!

26 de maig, 2006 09:24  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Totalment d'acord. Aquest país necessita molts màrius serra, moltes farses. Vivim pensant-nos que som els reis del mambo i amaguem les nostres pròpies misèries sota la catifa. El Màrius ens les ensenya i ademés ho fa amb ofici. En sap un pou!

26 de maig, 2006 11:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home