12 de març del 2006

L’ànima de les coses. Josep Maria de Sagarra. Quaderns Crema. 2001.

Recull de tots els articles escrits per Josep Maria de Sagarra durant els feliços anys vint, entre el 1922 i el 1929, al diari barceloní La Publicitat, llevat dels que es van agrupar al volum Cafè, copa i puro. Els articles de Sagarra apareixien sempre a la primera pàgina de l’edició del diumenges. Tenen tots un marcat to de conversa on s’hi parla de tot amb una gran precisió. La seva és una prosa clara, neta, que no cansa mai, que camina amb seguretat i és una delícia seguir. Diria que és gairebé mengívola, d’un gust exquisit. Sovint els seus escrits acaben amb una pirueta sorprenent que resumeix i tanca molt bé les idees exposades. 
“Sense cap mena de crítica, i parlant d’un gust personal meu, he de dir que un escriptor que m’obligui a llegir-lo, fins estant ajagut a la sorra, té per mi un gran mèrit. Li he de concedir, si més no, la gràcia d’ésser brutalment distret i desesperadament entretingut; li he de concedir la gràcia de saber interessar vivament, amb trampa o sense trampa”.
Aquestes sis-centes setanta-vuit pàgines quedaran amorrades, per sempre més, a la meva pila de llibres “recull d’articles”.

Etiquetes de comentaris:

2 que prenen la paraula

2 Comments:

Blogger Jesús Cardona said...

Es bestial l'article del seu fill, Joan de Sagarra, ahir a "la Vanguardia", sobre l'Ateneu i la penya de Borralleras, Pujols i Josep Maria de Sagarra.

13 de març, 2006 17:51  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Joan de Sagarra escriu tan bé com son pare...

13 de març, 2006 20:11  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home