10 de març del 2016

La escultura: procesos y principios. Rudolf Wittkower. Alianza Editorial. 2008.


Com la Història de l’art de l’Ernst Gombrich aquest llibre és un clàssic de l’escultura. El seu autor, expert en renaixement i barroc, recull en aquest volum tot un seguit de conferències que impartí a la Universitat de Cambridge i que parteixen de l’antiguitat fins arribar a ple segle XX. 

“La respuesta de Miguel Ángel fue cortés, si bien breve, y no ocultó totalmente su disgusto hacia esa clase de juegos de sociedad, tan intelectuales y que tanto tiempo requerían. Tales disputas llevan más tiempo que la ejecución de estatuas, escribió. Pero hizo una observación, no obstante, que es de particular interés, aunque dudo que la consideren ustedes una gran revelación: Por escultura entiendo aquello que se hace a fuerza de quitar (per forza di levare), pues lo que se hace a fuerza de añadir (per via di porre -es decir, de moldear) se asemeja más bien a la pintura

Aquest volum de tres-centes trenta-una pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres que continuen una lleixa que tenia abandonada i que vull omplir i omplir i omplir per força d’afegir”.






Etiquetes de comentaris:

0 que prenen la paraula