11 de juny del 2015

El consol de la filosofia. Alain de Botton. La Magrana. 2001.


No és la filosofia una superesctructura deslligada del nostre dia a dia, sinó que hi dóna respostes, lluny de la idea que els filòsofs són necessàriament pessimistes. Perquè, de fet, és un gran consol per a la manca de popularitat, de diners, la frustració, la incapacitat, els mals d’amor i les dificultats.
Aquest és un assaig que repassa grans noms i corrents filosòfiques posant-les en relació amb allò més immediat i quotidià. 

“Aquells que s’havien cregut rumors, devien quedar parats en descobrir els gustos reals del filòsof del plaer. La casa no era sumptuosa. El menjar era senzill, Epicur bevia aigua en comptes de vi, i era feliç amb un àpat de pa, hortalisses i un grapat d’olives. Regala’m un tupí de formatge, va dir a un amic, perquè pugui fer un banquet cada cop que em plagui. Aquests eren els gustos d’un home que havia dit que l’objecte de la vida era el plaer”. 

Aquest volum de dues-centes vint-i-vuit pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres de filosofia, on sempre torno perquè mai n’he marxat del tot”.





Etiquetes de comentaris:

1 que prenen la paraula

1 Comments:

Blogger novesflors said...

Crec que m'agradaria una lectura així. Me l'anote.

12 de juny, 2015 18:32  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home