5 de desembre del 2014

Revoltes. Itziar González i Iago Otero. Edicions DAU. 2014.



Aquí no es tracta que el Iago pregunti i la Itziar respongui (o viceversa), sinó que els dos fan ambdues coses. Cadascú des del seu àmbit, proposen possibles sortides als atzucacs on, com a societat, ens trobem tots abocats. 
De fet, de revoltes n’hi ha moltes de necessàries i aquest bon llibre de converses n’explica unes quantes. Hi ha molta reflexió i moltes ganes de canvis. 

“Han convertit el nostre temple de l’espai públic en un mercat. Només hi pots entrar si pagues una taxa i el privatitzes. Són espais en els quals o consumeixes o te’n sents exclosa. Nosaltres tornarem a treure les cadires de vímet a les places i reconquerirem l’espai públic per convertir-lo en un lloc de comunitat. L’Administració ens ha dotat de places, però només físicament. No estan vives, no són espais per a viure. A cap plaça podem beure-hi un got d’aigua sense pagar, no hi ha fonts ni cadires. No t’hi pots estar! Hem d’humanitzar i polititzar els nostres espais públics”. 

Aquest volum de dues-centes vint-i-dues pàgines quedarà amorrat al piló de "llibres que mereixerien ser cagats a tots els tiós de totes les cases del país, durant aquestes sempre horripilants privatitzades festes nadalenques”.






Etiquetes de comentaris:

0 que prenen la paraula