14 de maig de 2014

Itàlia i el Mediterrani. Josep Pla. Edicions Destino. 1992.Aquest volum reuneix Escrits italians, noms i personatges d'aquest país pel qual sentia una ferma devoció i a on li hauria agradat de viure-hi i Les beceroles del Mediterrani, que explica els múltiples viatges que va fer, a bord de petroliers, arreu d'aquest mar nostre. 
També és un resum d'algunes de les seves lectures. I ho fa ja de gran i de memòria. Són ben bé com cartografies literàries. 

“Lepoardi és un poeta de lectura difícil per a molts italians i no cal dir per als no italians. Com que no és mai espontani, ni primari, és complex. És un poeta molt lent, de pensament constant i generalment llunyà. Formidable estudiós, permanent reflexiu. És una poesia de plans superposats i lligats per una música que només ell sabia i que crea en el lector il·lusions inexpressables. De vegades la seva adjectivació, insistent, és constant, obsessiva. Aquest és el gran problema. La seva prosa, en canvi, és límpida i clara, d’una meravellosa eficàcia”. 

Aquest volum de cinc-centes catorze pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres de l’OC d’en Pla, edició 10è aniverari, que tinc a Ribes i que tasto sovint”.

Etiquetes de comentaris:

1 que prenen la paraula

1 Comments:

Blogger Sif said...

Sobre aquest Pla que viatjava pel Mediterrani (i per Croàcia) vaig escriure fa temps al meu blog: http://pausif.blogspot.com.es/2012/09/josep-pla-ladriatic-oriental.html
i
http://pausif.blogspot.com.es/2012/10/josep-pla-ladriatic-oriental-2.html

Gràcies per ser-hi cada setmana, BIel.

16 d’octubre, 2014 14:46  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home