25 de gener de 2014

Brins de literatura universal. Jordi Llovet. Galàxia Gutenberg. 2012.
Recull de 158 articles on aquest catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada retirat fa gala dels seus amplíssims coneixements. 
Punyent, crític, savi, ple de fondes reflexions, i alguns divertits estirabots, és un volum deliciós que ensenya moltes coses i que aporta nous punts de vista sobre les idees i els autors de sempre i per sempre. 

“Steiner s’ha quedat sol. De la dignitat del llenguatge per ell mateix, sense distinció d’idiomes, com eina sola per arribar a l’epifania del sentit, ningú no se’n preocupa. De la dignitat quasi sagrada de l’ofici de mestre -tots hereus, per a Steiner, dels exegetes de la Bíblia-, ni un comentari. Només queda aquesta alternativa: o acceptem que els professors són els dipositaris de la civilització i els transmissors d’aquest llegat, o tirem la tovallola i permetem que la ignorància general, aliada amb l’estultícia del comú, acabi d’ensorrar l’edifici de la pedagogia occidental, i, amb ella, la idea mateixa de civilització. En aquest sentit, Foucault, esverat, preconitzava la fi de l’home; Steiner ha profetitzat la fi de la paraula. Ara resultarà que aquestes dues profecies són una i la mateixa cosa”. 

Aquest volum de quatre-centes trenta-vuit pàgines quedarà amorrat al piló de “llibres per rellegir i consultar, riure, aprendre, emprenyar-se i emocionar-se”.

Etiquetes de comentaris: ,

0 que prenen la paraula links to this post

0 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home