21 de març del 2007

Revolucions en les ciències naturals. La nova visió de la Terra i de la vida. José Antonio Pascual. Edicions Bromera. 2003.


Molt ben escrit i amb un llenguatge planer explica alguns dels episodis de la història de la ciència, sobretot dels camps de la geologia i l'evolució humana, plens d’injustos oblits, de lluites aferrissades i d’il·lusions perdudes. Només amb l’esforç i la tenacitat d'alguns dels homes de ciència totes aquestes idees que creiem inqüestionables i inamobibles poden deixar de ser-ho. Un sol nou descobriment ens ho pot fer replantejar tot.
Ja que les nostres llibreries i mitjans de comunicació ignoren els papers que, escrits en la nostra llengua, s’editen fora de Catalunya volem, des d’aquest racó de la xarxa, reivindicar-los.

“Culturalment, i socialment, som deutors d’aquesta llarga i intensa història del pensament científic sobre la naturalesa, encara que no sempre hem donat a aquesta història i a aquest pensament el reconeixement que mereixien dins l’espai de la cultura. Però la veritat és que no seríem com som ni veuríem el món com el veiem, sense ells”.

Aquestes cent noranta-tres pàgines quedaran amorrades al piló de “llibres de ciència que m'han agradat d’allò més”.

Etiquetes de comentaris:

0 que prenen la paraula