25 d’octubre del 2006

Espècies protegides. Ferran Torrent. Columna Edicions. 2003.


Continuació de Societat limitada. Es veu que a l’autor li faltava espai per esplaiar-se i li sobraven cartutxs. Torrent continua disparant contra el món empresarial i polític tot i que aquesta vegada centrant-se en el meravellós món del futbol, també ple d’impresentables.

“Celdoni Curull, català exemplar, arribà a Dakar, capital del Senegal, via Madrid. Des de Barcelona, els vols al país africà sols eixien amb una certa regularitat al setembre. Els catalans, ciutadans orgullosament europeus i reivindicatius de mena, no tenien gaires enllaços amb el continent africà. Tampoc disposaven de vols diaris a Nova York, traslladats a la capital d’Espanya. Però a Celdoni Curull tant li feien, Europa i Nova York. Els seus negocis estaven a Gàmbia, Mali, Mauritània i Senegal, països als quals arribava des de Madrid, perquè Espanya sempre havia estat molt ben connectada amb Àfrica”.

Aquest llibre de tres-centes catorze pàgines quedarà amorrat al piló de “novel·les del Torrent”.

Etiquetes de comentaris:

9 que prenen la paraula

9 Comments:

Blogger Biel Barnils Carrera said...

I quin és el teu món? I quin creus que és el del Torrent? Clara, no entenc massa què vols dir amb "Crec que el seu món no té res a veure amb el meu".

26 d’octubre, 2006 23:13  
Anonymous Anònim said...

M’agrada molt el teu bloc, tot sovint passo per aquí però en silenci... i avui m’he decidit a deixar-te aquest comentari, veig que ets un “fan” del Brossa, jo d’ell tinc un bonic record si per curiositat ho vols veure : http://blocs.tinet.org/blog/el-bloc-de-la-jaka/category/32/general/2006/04/22/lunivers-poetic-de-joan-brossa

Aquest any a Tarragona dins de “La Tardor Literària” se li dedica tot un apartat d’accions poètiques, amb b el lema: “Sóc com sóc i no vull ser model de res”

Bon cap de setmana !!!

:)

28 d’octubre, 2006 20:09  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Algú ha decidit esborrar els dos comentaris que va escriure en aquesta entrada; no entenc la raó però la respecto.

Hola jaka, me n'alegro que avui hagis decidit deixar el teu ratsre en forma de comentari. Sí, sóc un fan del Brossa, m'agrada molt la seva poesia visual i escampar-la per la xarxa.
Molt bonica la història que expliques al teu bloc, tothom diu que era una persona tan assequible.

29 d’octubre, 2006 19:39  
Anonymous Anònim said...

ho sento però m'han demanat que llegeixi aquest llibre i sóc incapaç, és massa dens i parla massa de política. simplement no m'agrada.
torres, bcn

06 de novembre, 2006 19:18  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Sí, Víctor, el Torrent en aquesta trilogia parla molt de política. Espero que l'hagis deixat perquè no hi ha pitjor tortura que llegir un llibre que no ens agrada.
Em sembla molt bé i molt necessari que digueu que no us agraden els llibres que proposo al Tinta xinesa!

07 de novembre, 2006 09:04  
Anonymous Anònim said...

Uep!

Diuen que les segones parts no són bones; idò aquesta no només és digne, sinó quasi tan bona com la primera (Societat limitada).
Segueix en el mateix ambient, i tan ben contat com l'anterior.
Absolutament recomanable.

Salut!

02 d’octubre, 2007 20:35  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Ostres Queralbs, ets arreu!
Com que el món del futbol no m'entusiasma no em va entusiasmar tampoc el llibre.
Salut!

04 d’octubre, 2007 20:52  
Anonymous Anònim said...

he llegit aquest llibre junt amb societat limitada i trobo que son llibres molt liosos, sobretot el d'espècies protegides. Introdueix masses personatges i masses vivències, personalment crec que sobra molta palla ja que moltes vegades comenta fins i tot el que bebien, amb què...etc. Trobo que es un llibre difícil d'entendre sobretot si no te'l llegeixis en un espai breu de temps.

SaluT!

17 de desembre, 2007 11:22  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

Hola Anònim, algunes novel·les exigeixen una lectura més o menys continuada perquè si hi ha molts personatges i la història es complica és fàcil perdre-s'hi.

Salut a tu també!

18 de desembre, 2007 07:46  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home