6 de juny del 2006

Cabòries estivals. Jesús Moncada. Quaderns de la Cadolles. 2003.

Recull de tots els textos que Jesús Moncada va publicar a la premsa escrita. També inclou la narració inèdita Una estampa del segle XVII.

Cada paraula, cada construcció, cada matís de Moncada ha passat per un procés molt acurat de reescriptura i correcció. El lector ho nota i ho pateix. I ho agraeix. Aquí la seva frase continua essent precisa i exacte. Massa clara, massa ben escrita perquè el lector acostumat a la literatura-que-s’escriu-ara l’entengui a la primera.

“Senyor, anit no vaig aclucar l’ull. Pel balcó del meu estudi, que dóna a un carrer del rovell de l’ou de Gràcia, entraven tots els ingredients d’una de les encisadores, inefables nits ciutadanes d’estiu que em fan enyorar successivament i amb una ansietat cada cop més terrible, les estepes de l’Àsia Central, la solitud gelada de l’Antàrtida o el Mar de la Tranquil·litat que els astrònoms situen a la Lluna.”

Ja que aquest volum me’l va dedicar personalment l’autor, amb un magnífic dibuix a llapis, quedarà amorrat, per sempre més, al piló de “llibres plens de records, amb una punta de cerç”.

Etiquetes de comentaris:

3 que prenen la paraula

3 Comments:

Blogger Jordi said...

Continues amb un nivell de qualitat exquisit. Tant de bo guanyis el premi!

07 de juny, 2006 09:39  
Blogger Biel Barnils Carrera said...

El Premi Lletra és el de menys, el meu objectiu és escampar poesia i literatura per la xarxa. Satisfer els lletraferits i convertir algun despistat...

07 de juny, 2006 12:41  
Blogger C. said...

El vaig llegir l'estiu passat. Molt bo

31 de juliol, 2006 17:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home