31 de març de 2006

A contratemps. Diaris. Feliu Formosa. Perifèric Edicions. 2005.

Dietari sense dates que parla dels dos viatges que va fer l’autor a Alemanya. També hi explica la seva experiència com a professor de traducció i de direcció teatral. Les preocupacions i les dèries del seu ofici de traductor apareixen constantment al llarg del llibre. De la traducció Feliu Formosa n'ha fet un ofici, una manera de viure i veure el món.
Aquest és un diari sincer, molt ben redactat i que no sembla gens retocat. Qui l’escriu és un home ja gran, cansat, però ple de projectes i de feina. Tot i que l’autor ho hauria publicat conjuntament l'editorial va preferir publicar per separat una segona part, El somriure de l’atzar. Diaris II.

“Quan s’acosta l’hora d’escriure poemes, i ja n’he fet potser alguna temptativa, em submergeixo en la lectura d’altres poetes, espigolant d’aquí i allà, d’una manera febrosa. No pas per imitar, sinó per estimular-me, principalment a nivell temàtic. És a dir, intento d’apropar-me als grans temes i ho faig alternant opcions formals molt diverses”.

Aquest llibre de cent vuitanta-dues pàgines quedarà amorrat per sempre més al meu piló de “diaris per rellegir”.

Etiquetes de comentaris:

5 que prenen la paraula links to this post

5 Comments:

Anonymous alícia said...

Biel:
Veig que sí que has anat a beure a la font Formosa.
Una abraçada.

03 d’abril, 2006 16:39  
Blogger Biel Barnils said...

És un dels meus descobrimets dels últims anys.

03 d’abril, 2006 21:47  
Blogger Josep said...

A mi A CONTRATEMPS em va avorrir d'allò més. Em va costar moltíssim d'acabar-lo; de fet, si el vaig acabar és perquè és curtet. Per contra, una altre diari curtet però que se'm va fer massa curt --hauria volgut que tingués com a mínim el triple de pàgines-- és el de J.M. Castellet DIETARI DE 1973. Formosa és pedant i pretensiós; Castellet traspua veritat en tot el que diu. Magnífic!

11 de juliol, 2008 08:09  
Blogger Biel Barnils said...

No conec el del Castellet. El tinc al piló de "llibres per llegir".

11 de juliol, 2008 18:54  
Blogger Perifèric Edicions said...

Des de Perifèric Edicions us animem a participar al nostre bloc (perifericedicions.blogspot.com) on trobareu informació sobre aquest llibre i molt més!

17 de febrer, 2009 13:25  

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home